Mot stallet

Nu beger jag mig till stallet! Idag ska jag massera och promenera lite med Day, samt tömma boxen eftersom vi ÄNTLIGEN ska få spån istället för torv! Helt underbart! :D

/Amanda


Helt slut

Heej!
Nu är äntligen den här långa dagen slut, tack gode gud! Idag var som sagt första dagen i gymnasiet. Jag började klockan 9 och slutade 4 så det var en intensiv dag i skolan med mycket information och aktiviteter. Jag fick även veta att jag ska ut och sova i skogen med typ alla ettor imorgon... Men efter skolan idag så åkte jag järnet till stallet för att möta upp Julia som är min nya medryttare. Sen red hon och jag hjälpte henne på volten. Gud dom va så duktiga för att vara första gången dom träffade varandra. Efter stallet packade jag allt inför skogen imorgon och nu är jag helt slut!

Tack och godnatt för min del

Puss, Alice


Några saker som gör mej glad

Humm?

1: Min häst såklart :P

2: Mogna killar haha de finns inte så många sånna :')

3: Familjen!!! (Innebär oxå alla våra djur)

4: Kläder/skor

5: Äkta vänner!

6: Oboy😏

7: Kändisar 😂... Haha lite konstigt men aa

8: Dressyr tävlingar/träningar

9: Den känslan när man vinner. 😍

10: Och sist men inte minst... Stallgänget i stallet, bästa stämningen ett stall kan ha 😄

De va några saker som gör mej glad, hopas du gillade de.
Puss, Matilda


Inte trött men glad

Hej asså jag är inte trött alls... 😩 Kommer ha ett helvete när jag ska gå upp i morgon, jaja.
Men jag är iallafall på jättebra humör idag. Tror de kan bero på att nästan hela dagen va perfekt,
Vaknade på helt rätt sida,
Bra dag i skolan,
Ponnyn va på bästa humöret och
Hon var en dröm att rida idag oxå👌 så helt enkelt en perfa dag!
Godnatt/ en glad Matilda 😄


Sista dagen i frihet

Idag är det sista dagen på mitt sommarlov.. Imorgon börjar jag gymnasiet! Så idag ska jag bara ta de lugnt och ha lite spa och göra mig fräsch inför imorgon. Jag tog ett välbehövligt bad nu på morgonen och rakade mina ben och filade mina händer och fötter. Efter det sköna badet satte jag mig ute i solen och noppade mina ögonbryn. Om en timme ska jag cykla till stallet och ta in hästarna. Wilda ska vila idag så tror jag inte stannar så länge i stallet idag.


långtur

Godmorgon!
Igår hade vi stallmöte i stallet med hela ponnygänget. Mötet gick superbra och vi bestämde massa roliga saker vi ska göra! Vi gick även igenom alla trivselregler i stallet som man alltid brukar göra, mötet tog ungefär en timme. Efter mötet red jag, Matilda, Jossan och Johanna en långritt på två timmar, det var supermysigt och det blev en massa skratt under turen. När vi kom tillbaka till stallet från långritten så spolade jag av wida för hon var rätt svettig, sen mockade jag hagen och smörjde och gjorde fodret och sånt. När jag kom hem från stallet så fixade mamma mina naglar, sen var den dagen slut. 
 
puss, Alice 
 
Bild från långturen igår.
 

Sällskap hela helgen

Den här helgen har verkligen varit fullspäckad! När jag väl har haft tid att sitta med paddan har det tagit mig typ. 5 sekunder innan jag har däckat, så blogga har med andra ord gått sådär!

I fredags mötte jag upp Oskar efter skolan inne i stan, sen åkte vi till Sköndal och umgicks med en kompis i princip hela kvällen. Han skjutsade hem oss och då gick vi och la oss på en gång.

På lördagsmorgonen hade jag utsläpp (eller ja jag hade alla fodringar den dagen) så jag och mamma åkte och fodrade, efter det åkte vi hem och sov igen. Andra rundan skjutsade mamma mig, Oskar och två cyklar till stallet. Vi lunchade och sedan fixade vi allt innan jag hämtade Day. Det blev ett barbackapass på volten.. Och tja det finns inte mycket att säga egentligen. Hon var riktigt fin!

Tyvärr innebar det att jag var tvungen att avsluta tidigare än tänkt (slutar alltid då det går bra) så det var två timmar kvar till insläppet. Dock tog Annika det så vi slapp vänta. Tack tack för det <3

Vi cyklade hemåt och sen gjorde vi inget speciellt förutom en halvtimmes kvällsfodring vid 8.

Idag vaknade jag på fel sida och var av någon anledning helt åt helvetes jättegrinig och nere.. Vilket kändes sådär eftersom vi skulle ha stallmöte idag. Men Oskar var underbar och stannade kvar, fast han egentligen skulle åkt hem. Så det gjorde mig väldigt glad <3

Stallmötet var trevligt och lyckat, kul att träffa alla och pussa på ponnyn. Hon fick dock vila idag.

Puh.. Lång text (och förmodligen rätt tråkig haha). Jaja. ;)

/Amanda


Nu går de bra... Not

Sitter på fotbolls match... De gå väl sådär haha. Tror att dom ligger under med 10-4 eller något sånt.
Dom har typ gett upp, aja

Nu drar jag och mamma och handlar lite fika och sånt till stallmötet som vi ska ha idag.
Hörs sen/ Matilda 😘


Hej hej trött som tusan

Hej Matilda som skriver. Jag vaknade tidigt idag vet inte varför efter som att jag är ledig från skolan 😂 men men vi fick en uppgift vi skulle göra hemma istället för att gå i skolan.
De är inte helt lätt. Fattar inget. Aja
Planerna för idag är dressyr, red ut igår med Johanna lite lugnt så idag kör vi lite hårdare idag :-) ska bli kul!
Hörs lite senare nu ska jag äta
Puss/Matilda


Livet kom emellan

Förlåt för dålig uppdatering! Har haft en liten dip i livet med mycket som hänt, både tråkiga och roliga saker. Mer om det sen!

Imorgon börjar jag skolan igen så jag hinner inte tokblogga ikväll, men tänkte i alla fall skriva lite kort om gårdagen.

Min Hovis/massör var ute igår och hade spa för Daylight ;)
Dyrt blev det men det var det värt för oj vad det behövdes... Jättekul faktiskt, för Lena som hon heter tyckte att Day var väldigt fin i benen, hovarna samt kroppen. Vilket var väldigt skönt att höra nu efter fångkänningar och en längre viloperiod. Day går faktiskt jäkligt bra just nu så jag gissar att vilan lät henne komma ikapp både kroppsligt och mentalt! Riktigt kul!

Idag fick hon vila eftersom hon masserades igår. Under tiden jag mockade och fixade hö fick hon stå med back-on-track-täcket samt BoT-paddarna. Gav henne lite massage vid ryggen sedan bara och stretchade rumpan, som hon njöt av!

Imorgon tror jag att jag ska fota Johanna och Matilda när de hoppar, sedan tänkte jag rida över lite bommar själv :)

//Amanda


Första dagen i skolan

Tja första dagen avklarad! Skönt! Vi satt i prov hela dagen bra start :D 😒Jaa kul eller hur... Inte alls men men. Vi fick en ny lärare som värkar bra faktiskt! Något positivt denna dag:) hon heter Bilge gül haha ;) nu är jag iallafall på väg tillställer och idag står dressyr pass på schemat. Ska bli kul efter en tråkig dag i skolan :)


Imorgon

Hej!
Just nu befinner jag mig i Lukas säng, så som ni förstår ska jag sova här, åkte hit efter stallet. han börjar klockan 1 imorgon så jag passar på att sova här när när jag slipper gå upp tidigt hehe. Själv börjar man 27:e! så jäkla nice! Imorgon ska jag iaf möta upp Matilda i stallet runt 1 och då ska vi måla klart volten och fixa massa i stallet, jag tänkte även smörja lite och städa mitt skåp. Sen har jag bestämt med jossan i stallet att vi ska rida så jag kan visa henne lite ridvägar :)


Dagens outfit

 
Stövlar: mountain horse
Ridbyxor: Lyckås
Tröja: tattini
Jacka: mountain horse
Skydd: Ponnyprakt (tror jag)
Schabrak: Mias RS

Träning med Josefina

Lite ur mitt pass, som gick as bra 17/8-13


träning för Josefina

Äntligen är första träningspasset för säsongen avklarad! :D som jag har längtat!! De gick super superbra! Sånt schvung Waphine hade igår har jag aldrig känt på henne förut, och sen formen hon hade va helt otrolig :D men de fick hon jobba för oxå haha hon jobbade så mycket så att svettet löddrade mellan bakbenen :) haha så hårt körde vi idag, och de va så kul! Lärde mej massor idag. Älskar min tränare. Tänker aldrig byta :)

här kommer några bilder från Ågesta, även lite hur de ser ut där