Lista 2013

Är du nöjd med 2013? 
Sådär mycket dåligt som hänt mycket som inte hänt alls så de varit lite tråkigt men några höjdpunkter har jag. Så man kan väl säga att de har varit ett rätt okej år

Vad har varit de roligaste som hänt?
De har nog varit träningslägret. Jag träffade så många nya kompisar, och jag och waphine har aldrig gått så fort fram i ridningen som då. Vi tränade hopp dressyr och terräng. De var värkligen superkul. 




Innan vi kom till lägret vägrade hon på alla hinder!! Efter en vecka på lägret kunde vi hoppa bana på 60 felfritt, så de går framåt :D

Vad har varit jobbigast de här året? 
Bråken med en viss person de fick mig att må riktigt dåligt. Behöver inte säga mer, och sen självklart min lurviga lilla bästaväns bortgång, de är de svåraste jag varit med om. Han vvar helt min egen och jag hade haft honom sen jag var 6  :( de var den lägsta pugnten på 2013 
<3 Nisse <3 

Kommer du sakna 2013?
Nej de kommer jag faktiskt inte göra. Som jag sa innan de var inte så mycket som hände medan 2014 har vi redan bokat ridläger (samma ställe) vi ska på Gbg horseshow, vi ska troligtvis till Spanien, och tävlingar! Dom längtar jag till så himla mycket nu. Så nej jag kommer inte sakna 2013. :)

Vilka länder har du varit i? 
Sverige haha jag bara rest innom Sverige iår.

Vad gjorde dig glad? Min familj, riktiga vänner och självklart waphine. Alla dom fanns när jag var ledsen,glad, arg,besviken och jag älskar dom så självklart gör dom mig glad då.

Vad gjorde du på din födelsedag? 
Jag vaknade 4 för att få paket sen 5 drog jag till skolan för vi skulle till Romme med klassen och andra klasser. Åkte skidor hela dagens kompisar. Sen kom jag hem och va med mim familj och släckt- lyckad födelsedag

Kommer 2014 skilja sig från 2012?
 O ja värkligen! Masson har ändras så de kommer hända mer saker och jag kommer se på saker på ett helt annat sätt 

Vad var din största önskan?
Att waphine skulle bli frisk när hon fick en spik rakt in i bogen :( de var hämskt att se 

Vad spenderade du mest pengar på? 
Oj vet faktiskt inte men tror att de är kläder och hästprylar. 

Gjorde du något iår som du aldrig har gjort förut?
Ja haha stoppade ner en stor raket i makten (fyvärkerier) och tände på den. De värsta var bara att den flög inte iväg, och den var ju stor så, när jag och min kusin och några andra som var på gräset märkte att den inte skulle skutas iväg så började alla skrattskrika och började springa men dem smälldes på markerna och jag fick raket grejs på mej haha. Typ de annars vet kag inte 

Hur har tävlings säsongerna varit?
Dom har varit super roliga vi har utvecklats så mycket bara över att komma ut på lite tävlingar.  Men de har inte varit en barnlek utan mer blod svett och tårar men de har de varit värt! Så kul har de varit!







De var de. Lisa över 2013 :) 
Men jag vet faktiskt inte varför texten blev i sån här i sån här konstig stil. Men de får gå för ett inlägg ;)


Fotbolls cup

Dagen här inne i strandhallen börjar lida mot sitt slut.. Som tur är. Jag har suttit här nu i 3 timmar, bara en timme kvar nu haha. 
Marcus min brorsa ville att jag skulle fota när han spelade, och jag hade inget annat för mig så jag gjorde de. Men de börjar bli lite långtråkigt :/ de har iallafall går bra för som vinst 5-0 första matchen andra matchen blev de 2-2 så nu är de sista som vi väntar på ska spelas. 

Några roliga bilder har jag fått ;) vurpor och ben i luften och människor på hög haha 😂 nu ska jag titta vidare. Bloggar snart igen 


Men åh

Jag kan inte sova. Jag ska typ göra hundra saker imorgon känns de som eller lila jobbigt som de iallafall. Jag ska ha morgonfodring och rosa och fixa sen kan jag visare till fotbollscup i typ 5 timmar och sen vidare till en liten mini julafton. Allt de här är ju kul men jag vet inte hur jag ska orka om jag inte har sovit något.. Hatar sånna här nätter >:( aja vad ska man göra. I get annat än att gilla läget  :/ 
Godnatt ska försöka sova en gång till då.
Hörs i morgon eller aa idag eller as ni fattar bad jag menar godnatt ;) 


Så passande bild 👆

Dagens pass.

Gick as bra. Vilan på waphine värkar ha gjort mer än vad den tappat. Jättefina skänkelvikningar. Aldrig suttit finare inte äns på träning för Josefina. De var en hemläxa från henne så de är bra att dom börjat sitta. 
Hon var oxå mjuk som en gummisnodd. Böjde på halsen hela tiden, och hennes steg var som en storhästs! Shit vilken skillnad att rida henne sen förut. Så mycket bättre nu. 
Men självklart kan inte livet bara bjud pp något gott. Jag red i spöregn och var GENOMBLÖT när jag kom tillbaka till stallet. Haha dom ända torra ställena var dör jackan och stövlarna hade täckt byxorna. Jaja de gick as bra på ridningen så man får väl inte klaga ;) 



 Haha jag var blöt intill kroppen fast jag hade långkalsonger och ridbyxor på mig ;) 

Waphines pappa

Jag och mamma satt och tittade lite på nätet och hittade hela waphine stammtavla, riktigt kul att se! Waphine är guldprimerad och har en fin stammtavla men många fina förfädrer 

Och hennes pappa hittade vi till och med bilder på. Mitt ända ord är wow! Shit vad snygg han var. Många priser har han nog vunnit han heter wareight nightjar, utalas varlajt najtjar. Lite udda namn men hela hennes släkt värkar heta lite konstiga namn. Waphine som ni vet utalas vafin och waphine har en syster som heter So Fin. Riktigt påhittiga... Eller ;)

Jag har stamm tavlan utskriven men jag hittar inte pappret så om jag hittar de kan jag lägga ut de. Här kommer iallafall bilderna på waphines pappa 






Vad tycks? själv tycker jag de är en 10 påengare ;) haha nä men riktigt stilig 

Bästa julklappen man kan få

När vi satt på julafton hemma hon min moster så fattade jag inget ting när de fanns ett paket som var paltt som ett platt och lika stort som ett A3. Jag öppnade de och fick en chock. De första jag såg på pappret var McDonalds märket så jag trodde de hade något med McDonalds att göra men när jag började läsa såg jag att de var arenan i Göteborg, de var förns då jag började förstå att vi skulle till Gbg horseshow men jag trodde typ bara en show och att man åkte ner på morgonen och kom hem på kvällen.

Men nä vi ska vara på horseshow en hel dag och ha de mysigt titta på showerna och shoppa på hästmässan, sen när de är slut ska vi sova på hotell och ha de mysigt hela kvällen, säkert med pool och annat mys. Sen nästa dag blire hotelfrukost och en härligt dag på stan. Shopping och fika. En mysig dag helt enkelt. 
Men inte nog med de. De blir en till natt på hotell. Och allt de här ska jag och mamma göra tillsammans men Alice och Alice mamma Josephine. 

Och de konstiga med de hela var att jag hade frågat mamma på julafton förmiddag om inte vi kunde åka till Gbg horseshow. Och vi öppnat ju paketen på eftermiddagen/kvällen så jag visste ingenting om de. Hahah så mamma fick lite panik sa hon till mig senare men de var ju lite kul att jag sa de samma dag som kag skulle få presenten.
Men mamma och jag hade snackat om att vi KANSKE skulle ta och ner till Göteborg och se någon show där när vi var på Globen horseshow så jag frågade om de fortfarande var "aktuellt" att vi skulle åka dit. Haha mamma sa nej men då var de ju de ändå fick jag ju reda på sen.
Jag är jätteglad över presenten och de kunde inte blivit bättre. Jag är även jätteglad över alla andra presenter oxå men den här kom som en chock så de var extra roligt. Älskar er mamma och pappa tack för allt!! 




Lite allt möjligt

Min blogg.se app funkade inte igår plus att jag var inte hemma på hela dagen så jag kunde inte blogga från datorn heller.
 Men men ett allt i allo inlägg kommer här 

Idag är nog planerna stallet hela dagen. Jag ska rida och fixa allt och mamma tror jag ska fixa något i någon hage. 
Jag hade tänkt att ta en sväng ut och sen rida lite på volten som avslut. 
Igår var hon väääldigt pigg haha hon gjorde allt för att få gallopera fortare eller trava snabbare. 
Hon har ju som sagt varit sjuk och jag har inte fått rida på några veckor. Hon hade hög feber och var allmänt hängig ett bra tag. När de var som värst låg hon bara ner och ville inte upp, jag kunde lägga mig på hennes mage och hon gjorde inget åt de ;/ men som tur var gick de bara på bättringsvägen efter de så nu är hon fullt frisk och väldigt pigg hahah. Men de är skönt att se. Öronen är framåt hela tiden även när jag inte rider och hon försöker värkligen. Även om allt inte blir perfekt så försöker hon och mycke är bättre än innan hon sog :D 

Jag är så glad att jag har min ponny och att hon är frisk o vi kommit så långt som vi ändå gjort på dom här 5 åren tillsammans, mycket svett och tårar har de varit men de har de varit värt. Mer svett och tårar kommer, de vill jag lova. Ridningen blir allt svårare och svårare men sammtidigt lättare och lättare, de man lärt sig blir ju lättare och de är en fördel när man lär sig nya saker som bara blir svårare och svårare desto duktigare man blir. Men de är de som är de roliga oxå att man lär sig något nytt hela tiden och utvecklas.

Så idag får vi se hur pigg hon kan vara om jag kan få henne och göra saker som är lite svårare än de va vanliga vi brukar träna  ;) men de är bara kul så de gör inget att hon är lite för pigg haha bättre de än att dom är slöa ;) 
Senare ska jag skriva om den bästa julklappen man kunde få 😁 


Waphine som inte ville stå still när jag skulle fota henne haha 

Tillbaka

Hej som jag sa så har jag varit borta typ en vecka för mycket plugg och sen under jul bara umgås och ja mysigt :) 
Men nu är jag tillbaka och har faktiskt saknat att sitta och blogga så nu är jag taggad och mycket bloggande kommer komma nu framöver.
Så vad vill ni jag ska blogga om. Självklart hästar och så men de har varit så mycket bloggande om samma sak som ni kasken har märkt. Om typ vad jag har gjort och hur de gått osv. Men de känns ju lite långtråkigt så vad vill ni se på denna blogg, vad vill ni lästa om? 
Brb /Matilda 


Haha bjuder på denna extremt fina blid på mig ;) 

Julpyntning

Äntligen har de börjat julpyntas i stallet, 
När mamma sa att vi skulle julpynta trodde jag att vi skulle ha lite glitter runt gallrena, men nej nej här sattes de igång på riktigt ;) i alla balkar sattes de julkulor och glitter, i fikarummet har vi till och med skaffat en gran, den är plast men gran som gran ;)
Aa asså de är över allt, alla hästar har fått en egen julstrumpa oxå så dom kan få något kul om 10 dagar
Så mysigt med julkänsla de behövdes verkligen nu när de inte kommit någon snö. De känns som om rena rama jultomten varit där och pyntat :) 
Även fast de är mycket tycker jag att de blev rätt så fint ändå













Till och med julpynt på oss ;)

Plugg vecka

Hej den här veckan har jag väldigt mycket plugg och har haft de dom senaste två veckorna så där av inget bloggande. 
Jag har typ en spanska text, teknik prov och ett engelska prov att skriva så måste fokusera på de nu före bloggningen :/ men bara denna vecka, för betygen sätts på fredag så de är därför jag inte kan blogga samtidigt som jag pluggar haha ;) 
man är som en kille kan inte göra två saker samtidigt. Nä men så blir de iallafall.
Nästa vecka blir det mer blogg för min del. För skolan är slut och aa mer rid till de roliga :) 


Så hör ser ungefär mina kvällar ut denna vecka 👆

Tuppen har äntligen kommit till höns gården

Äntligen har lilla söta Flox kommit hit till stall gammelgården.

De är en jättesöt liten B-ponny vet igentligen inte vilken färg man kan säga att den har men ljus ljus bege/brun ;) han är iallafall arton år de vet jag och han är duktig på körning.

Snacka om att tjejerna blev glada när de kom en kille till stallet haha tror waphine kommer börja brunsta snart. Hon verkar väldig nyfiken och intresserad. För se är ju som sagt den enda kille här och kommer vara ett bra tag! 

Vi tycker de är så kul att Flox och ägaren Emma har flyttat hit ska bli så musigt.
Känns som om de kommer bli toppen bra.




Söt lite kille va?

Mystisdag

Idag var det egentligen dressyr på schemat men jag planerade min eftermiddag fel och jag var jättetrött så det blev klättring idag istället. Hon gjorde iaf klättringen jättebra och jobbade verkligen villigt. 
Just nu ligger jag i sägen och kollar på tv med Lukas, vi båda är helt sjukt trötta så vi tänkte sova snart. Vi har nämligen erfarenheten av att sitta uppe hela nätterna.. Men denna kväll är vi för trötta för de. 

Bild från ridturen idag 

Bild från just nu 

Min älskling :(

Waphine min älskling är sjuk.
Feber och vill inte röra sig alls :(
De började med att mamma var sjuk så de var pappa som fick åka och lunch fodra hästarna men då ville Waphine inte ha någon ting alls och de är konstigt för hon brukar alltid vara först på hö högen 
Sen när jag kom till stallet vid 3 tiden och då var hon allmänt hängig. Jag tog in henne och kollade febern, hon hade 38,8 vilket då är feber för hon brukar ligga på 37/38. 
Så de blev ingen ridnig bara ompyssling. 
Sen när jag jag kom ut efter att jag hade värmt mig i fikarummet då låg hon ner. 
Jag visste att de var något som inte stämmde. 
Jag och mamma försökte att få upp henne men de var omöjligt. 
Jag kunde liksom ligga med huvudet på hennes mage utan att hon brydde sig. 
Så mamma satte på grimman och jag puttade på bak då fick vi upp henne, och febern var då 39,3. :( 
Vi ringde veterinären och han sa att de bara är feber som går genom stallen, så vi får väl hoppas på de :( 

Hatar när det häner ens finare ägodel något. Jag blir så rädd att de ska vara värre än vad de igentligen är, för vi har haft några allvarliga sjukdomar på waphine som jag påminns om så fort något litet händer :( 

Vi får hoppas de här bara är lite feber som veterinären säger :) 




Fy för vinter

Visst vissa saker är ju mysigt och bra men för de mesta, USCH! 
De är all kyla som förstör! 
Jag fryser hela tiden så vinter gör mig vansinnig.
På mina träningar för Josefina hade jag en
T-tröja
Underställ
Väst
Kofta
Kofta
Och tjock vinter jacka 
Och jag fryser ändå...????!!! 
De är ett mysterium haha hur kan man frysa så mycket! 

Sen oxå att de blir mörkt så fort vid 3 är de redan på väg att bli mörkt :/ man kan varken rida på volten eller på vägarna ;/ 
Man blir så trött och deprimerad av den jädra kylan och mörkret.

De som är bra är väl julafton och min födelsedag haha och att man kan sitta hemma under en filt och mysa med varm choklad och marsmellows.
Självklart kan man de på sommaren me men de uppskattad mer på vintern!

Så jag+vinter= inte sant 
Skulle jag få välja skulle jag ta bort vintern för kylan dödar mig 

Vad tycker ni om vinter.
Är jag den ända dom tycker så här? 



Men bara de inget annat med vinter 👆👆👆

Kommande veckans planering för Wilda


Måndag: kantra 

Tisdag: dressyr på volten 

Onsdag: klättra 

Torsdag: skritta (kanske vila)

Fredag: dressyr på volten

Lördag: uteritt barbacka 

Söndag: hoppa