Nytt täcke

I Onsdags hämtade jag och mamma ut ett paket från horze. Vi hade nämligen beställt ett nytt vintertäcke och ett par gramantyglar därifrån. Tänker satt jättefint på wilda! Nu kommer hon aldrig mer behöva frysa ;) 



Fint va? 

Världens piss dag

Allt har värkligen gått fel idag. ALLT. 
Ingen lektion har gått bra. Alla har bara vart värdelösa och jag inte kunnat svara eller vara delaktig i något. 
Vi har prov på fredag och jag vet knappt vad de handlar om. 
Och mitt block dör alla mina antäckningar och steg stig är borta. Men jag tror att de är någon anonym jävlas med mig med blocken för mina block har nu försvunnit varannan onsdag 3 gånger... 
Aja får hoppas att se blir bättre i stallet 



Ett bra dressyrpass

Heej! 
Hoppas allt är bra med er! Med mig är det toppen, ja hade världens finaste ponny idag. Hon gick som en Gud! Hon lyssnade på allt jag sa och verkligen försökte göra rätt. Red med gramanen men den hängde nästan hela ridpasset. Red inte särskilt länge eftersom de gick så himla bra, så jag ville avsluta när de gick som bäst. Imorgon ska wilda få vila. 




Hööks vårkollektion 2014

jag antar att dom flesta har sett hööks nya kollektion. Jag är iaf besviken... grejorna är tråkiga och ser ut som vilka som helst och det finns inte alls mycket dressyr kvar, vilket jag tycker är tråkigt. Självklart finns det vissa saker som är fina men överlag är jag besviken. Sen kommer jag aldrig mer köpa ett schabrak därifrån, för de senaste schabraket jag köpte därifrån tappade massa färg i första tvätten och det blev jätte noppigt. 







Bilderna är tagna från hööks hemsida 

 
 

Veckoplanering för mig och Wilda

Måndag: klättra 

tisdag: dressyr på volten 

Onsdag: vila 

Torsdag: dressyr på volten 

Fredag: dressyrlektion 

Lördag: rida ut 

Söndag: skritta ut i skogen 




Gårdagens hoppning

Som sagt igår hoppade jag lite grann på paddocken. Just nu är våran paddock perfekt även fast de är snö på, för de är inga gropar, inte halt, den är rak och de är varken för mjukt/tugnt eller för hårt. Den är som om att de inte skulle vara snö på den som om den är som vanligt, så varför kan man inte då rida som vanligt (när den inte har snö) 

Så jag tog fram ett hinder och tänkte att de var ett tag sen jag hoppade så jag gjorde de. Jag började med att värma upp med serpentinbågar, öppnor, slutor och mycket ställning. Jag ville då henne mjuk och avslappnad, gärna lite låg då jag värkligen kunde se om hon var avslappnad eller bara gjorde som jag sa. 
Hon var jätte avslappnad och mjuk i allt jag gjorde så de kändes som jag värkligen red igenom henne igår på tävlingen för de var inga konstigheter. Hon kändes helt som hon skulle.

När jag började hoppa så började jag på ett litet kryss bara. För att se så hon kom igenom ryggen helt. Men hon blir så jävla taggad innan hindrerna så jag hinner knapt med. Men jag hann räkna och få allt så att de blev rätt. Amanda som var med mig när jag red höjde och sänkte till mig, bommen slutade tillsist på 60 cm. De tycker jag är en perfekt höjd att träna med. Inte för hög och inte för låg. Men samtidigt måste dom ta i fast de inte är för ansträngande, så när jag fick dom perfekta sprången började jag jogga ner henne så som jag värmde upp ungefär. Samma övningar.
Sammanfattning: väldigt lyckad lektion, lös ledig och mjuk.

 Man får inte ge sig förns det är bra men man får heller inte fortsätta rida när de gårsom bäst. 
 







Vill ni att jag ska lägga upp en video på träningen. Ja? Nej? :)

Ett tips för hästar/ponnys som inte dricker

Waphine har ju inte druckit så mycket på senaste tiden. Jag och mamma blev oroliga och tittade med än veterinär som fick titta igenom waphine. Hon tyckte inte att de var akut än men fortsätter de så här så är de ju inte bra. 

Men hon tipsade om något som heter Slobber mash. Det blötlägger man i varmvatten innan man "serverar"de till hästen. 
Dagen innan veterinären kom så tipsade en tjej på en häst affär om samma "müsli" (slobber mash). För vi berättade allt som hade hänt och vi ville ha tips på något som kan hjälpa dom att dricka mer. För de var rätt så akut, Waphine hade bara druckit 3 liter på 3 dagar. Hon på affären sa att hon inte vet en ända häst/ponny som nobbat de. Inte en ända!
 Men vi ville inte testa innan veterinären hade sagt något så vi väntade. Men hon sa ju samma sak så vi åkte samma dag som vetrenären var där och köpte en säck med Slobber Mash.

Man blandar ut de med vatten, igentligen behöver de inte svälla alls, men för godaste smak för hästen ska den stå en kvart ungefär. 
1 kg blandas ut med 2 liter vatten om man vill ha mer grötigt som används som foder. Men vi ville ju som sagt att hon skulle dricka mer så vi blandade 1kg Slobber tsm med 10 liter vatten. 

Waphine är inte lätt lurad vi har försökt med ALLT. Betfor, betor i vattenhinken- problemet med de var att hon inte gillar betor... Och vilken häst gör inte de liksom...!! Aja sen har vi försökt med äppeljuice, äpplen i vatten hinken, gett henne extra salt så hon ska bli turstig. Inget har funkar. Så varför då inte testa ännu en sak ;) 

Både jag och mamma var väldigt skeptiska och nästan inställda på att hon inte kommer dricka men de första hon gjorde när hon kom in i boxen var att dricka upp hela hinken, vi fyllde på mer och hon drack ännu mer... SHIT jag va förvånad. Äntligen något som funkade att lura i henne. 

Nu ger vi henne lite varje dag och hon dricker ca en halv hink om dagen plus att hon har börjat dricka ur sin vanliga vatten hink. 
De jag ville komma med inlägget är att har ni som har hästar som inte dricker eller en som inte är lättlurad och behöver vatten så kan jag skarpt tipsa och rekommendera er Slobber Mash. De kan man även använda på tävlingsplatster om dom behöver få i sig fort. De är helt enkelt as bra :) 








Kan köpas i 6 kg säck


Eller en vanlig säck. Vet inte exakt hur mycket men mer en 6 kg iallafall 

Mys hemma hos älskling

Godmorgon! 
Är på väg hem från lukas nu. Innan jag åkte tog vi en dusch och gjorde amerikanska pannkakor och bara myste, ville verkligen inte lämna honom.
När jag iaf kommer hem så ska jag åka direkt till stallet. Ska bara skritta henne idag eftersom hon har gått hårt nu i två dagar, tänkte skura boxen också och lite sånt idag. 




Duktig ponny!

Igår var det ju träningstävling på Ågesta. Redan på framridningen gick hon super! Josefina hjälpte mig när jag red fram och hon kändes hur fin som helst! Det känns som jag verkligen vet hur jag ska rida henne nu om man jämnför med för ett år sedan. Travdelen i programmet gick ganska stadigt men hennes bakben va inte riktigt aktiva och jag skulle har ridit lite mer mellan skänkel och hand. Galoppen va bra och lite lugnare än vanligt. En sak jag måste tänka på tills nästa gång är att öka mer på ökningarna.  Ja fick iaf 59,89 % och jag nöjd! 




Video på tävlingen Ågesta 25/1-14

Här kommer hela tävlingsrundan Waphine skötte sig jättebra :)


Tävligen för mig och waphine

Äntligen hemma! Efter en intensiv och jätte rolig dag i stallet. Jag behövde inte vänta så länge innan Alice kom till stallet så vi kunde smörja tillsammans. Vi satte på lite musik och gjorde de snäppet roligare att smörja. Sen var de dags för knoppning... Och de märktes ju att de var ett tag sen man gjorde de haha men jag fick till de så de ine såg hemskt ut iallafall. Allt på tävligstplatsan gick lugnt och fint. Anmäla sig, byta om, rida fram osv ingen sträss. 
Framridningen gick jättebra. Jag jobbade mycket med ställning och få henne lösgjord. Och de lyckade jag me tycker jag för jag fick henne som jag ville ha henne. Skänkelvikningarna fick jag beröm för av Josefina. De va kul för jag har ju övat på dom så himla mycket. 
Inne på tävlingsbanan blev hon räd för både rädd för vita staketet och publiken. Haha typiskt waphine men jag fick henne på andra tankar fort. Hela programet flöt på fint. Formen var fin och allt gick som jag ville. Förutom att i sista galopp ökningen då bytte hon snabbt till den andra galoppen :/ men jag var så nöjd med de andra programet så dör mig gjorde de absolut ingen ting. Allt slutade på 64,65%. SÅ NÖJD 



 Fick man över 60% fick man även rosett :)



 
Haha så här såg waphine ut efter jag tog ut knopparna hahah en mormor ;) 


Min söta pingla innan tävling. 

Amanda har fotat oss idag när vi red så bilderna kommer upp nästa vecka någon gång. RIKTIGT fina bilder blev de, tack Amanda!❤️

Tävling/ gårdagens ridpass

Just nu sitter jag i sadelkammaren och smörjer de sista inför tävlingen idag. För som ni kanske redan har läst så ska jag och Alice iväg till Ågesta idag och tävla.
Ska bli så kul för de är säsongens första så jag är taggad från topp till tå B) 

Igår när jag red så började de as dåligt hon ville inte alls jobba plus att jag red som en sopa. Men jag förstog ju att de var mitt fel att de inte gick bra, så jag tänkte efter vad Josefina har sagt till mig, allt från sits till hur jag ska göra så waphine går rätt. Och genast då började de gå bättre och bättre. Hon trampade under sig fint och formen var en riktigt snygg tävlingsform. Jag övade på skänkelvikningar...som vanligt haha men de ger resultat, för igår gjorde jag nog dom snyggaste jag någonsin gjort dom satt dom som en smäck. Huvudet var inte för böjt och bakdelen hängde med fint och hon tog stora fina kliv så skänkelvikningarna var riktigt fina igår. 
Sen övade jag mycket på galoppen som också var superfin. Allt var igentligen bra igår. Jag fick till och med en travökning när dom längre så gint med benen och de i vanliga fall brukar inte gå alls.
Sådana dagar vill man bara rida mer, men jag gav mig när de var som bäst. Riktigt lyckat pass!

Nu ska jag ladda inför tävligen med lite saft om bullar ;) hehe och vänta på Alice. :)


Liten jag för många år sedan ;) 

Träningstävling

Imorgon är det träningstävling på Ågesta, både jag Matilda ska vara med och vi båda ska rida lät:B1. Det blir liksom som en mjukstart på säsongen, och det känns jättebra att börja säsongen så och stämma av hur allt känns innan man åker på en riktig tävling. Wilda och jag är ju fortfarande nybörjare på dressyrbanan, ja har egentligen bara tävlat dressyr i ett halvår nu, innan hoppade jag ju bara! Och i hoppning har jag ju tävlar i flera år, tror de blir 8 år, så det är lite skillnad. Är iaf supertaggad inför imorgon! 

Bild från i somras 

Dressyrlektion 2014 01 24


Dressyrlektion

Heej! 
Idag var det dressyrlektion på Ågesta som jag sa i de tidigare inlägget. Lektionen gick riktigt bra vissa stunder och andra hemskt dåligt. Men efter halva lektionen så satte Josefina på en graman för wilda försökte komma undan jobb hela tiden och ville inte riktigt jobba. Efter de gick det super! I slutet behövde jag inte ens använda gramanen. Vi tränade mycket på mina händer, att de ska bli stadigare och hur jag ska rida wilda överlag i dom två olika varven, alltså mycket form och lösgöra. Tänkte lägga upp en video från idag :)