Dagen

Varit i skolan hela dagen och shit vilket packat schema. Mycket att göra nu veckorna innan Falun. För varje år åker våran skola till Falun och jobbar intensivt där i en vecka. Det är riktigt kul faktiskt! Men mycket att göra innan.
Var även hos waphine idag... Hon mår inte så bra just nu. Vi satte på henne dom nya bootsen vi köpte i Göteborg på en träning för 2 veckor sedan och av dom fick hon stora skavsår som inte vill gå bort. De kommer smuts in i såren även fast vi tvättar varje dag och de gör att hon blir svullen i benen. Så jag har skrittat henne nu i två dagar och innan de stog hon en dag. 
Det känns riktigt hämskt. Att inte få träna vidare men även se henne att ha ont.. Så nu behandlar vi med anibakteiell tvål varje dag. Så vi får väl hoppas att de blir bättre innan tre dagar annars måste vi ringa vettenären... 
Känns sådär kul va. Men man får ta nya tag varje dag och hoppas att de ska bli bättre och bättre. 
Nu ligger jag hemma i soffan iallafall och vilar. Ska snart hoppa in i duchen och sen blir de sängen. Hoppas eran dag varor bra.


Söndags ångest

Japp måndag imorgon då. Veckorna bara rusar fram. Närmre och närmde kommer vi träningslägret v27. 
Något av de roligaste jag gjort!
Men de är några veckor kvar som sagt.
Waphine var svullen idag i benen idag. Hoppas verkligen att de inte är något allvarlig, vi som precis har blivit av men alla skador och inflammationer vi behöver inte mer sånnt nu. Vi får väna och se imorron. 
Skolan då. Jo de är skönt att proven och de är över men de är aldrig någon lugn stund i skolan så aa känns så där att gå dit nu när vårvädret äntligen kommit hit till Stockholm. Men som sagt veckorna får ju fort så snart är de helg igen om närmre till träningslägret.
Sovgott


Så här blev naglarna föresten inte bästa bild eller ljus men så blev dom iallafall :)

Sorry verkligen!

De har varit mycket i skolan denna vecka och mycket med stallet idag och derför ingen bloggning. 
En till tråkig sak är att Amanda ska inte blogga på bloggen längre. Så de är tråkigt men jag och Alice passar då på att designa om bloggen lite. Hon och jag ska ta några fina vår bilder i detta fina väder och ha till headern så och så ska vi ändra de gula till någon annan färg. 
De blir en förendring iallafall men de är inte riktigt helt säkert vad de blir. 
Idag har varit en händelserik dag, som vanligt asså på lördagar. Tränade på morgonen för Jossan och senare åkte hem och gjorde lite saker som t.ex detta👇Riktigt kul var de! Nu ska jag fixa mina naglar visar sen hur de blev 

Dålig vecka

Tja! 
Önskade verkligen ibland att vi hade ett ridhus på vår gård.. Jag är egentligen inget fan av volt och ridhus, jag rider mer än gärna ut på vägarna och rider dressyr där istället. Men sånna här dagar som det har varit dom senaste dagarna med massa snö och regn, så är det så svårt att hålla igång wilda och rida ordentligt varje dag.. Och om jag inte rider henne ordentligt på en vecka så är det som att börja om på noll igen, så det suger! Men imorgon är det dressyrträning igen, jag får hoppas att lektionen kommer gå  någolunda bra iaf. Uppdatering

Heej! 
Tänkte bara titta in och berätta hur det är med mig och wilda. Jag mår iaf toppen! Kom precis hem till min underbara pojkvän och nu ska vi kolla på någon bra rulle. Wilda mår också jättebra! Under dom två senaste veckorna har jag fått jobba hårt med henne för hon har varit lite trotsig. En av anledningarna till de är det nya tränset. Det nya tränset gör så att hon inte längre kan gå och gapa och glappa, alltså sitter det nya tränset bättre så att hon måste hålla munnen stängd, och det tycker wilda är otroligt jobbigt. Min tränare och jag har bestämt att jag ska rida med tränset fram tills på torsdag och sen ska jag byta till mitt gamla och se hur stor skillnad det är. Förra veckan tränade jag två dagar för Josefina och första lektionen gick åt helvete rent ut sagt och den andra lektionen gick ganska bra. Den här veckan ska jag täna på fredag för Josefina. Idag red jag över upphöjda bommar så att hon fick jobba med sina bakben. Hemsk morgon

Vaknade aldeles förkent, allt blev stressigt, jag glömde att göra massa saker, och aa höll på missa bussen osv. Allt som skulle gått rätt gick helt enkelt fel... Bra början på en dag.
Men jag ska försöka göra denna dag till de bästa iallafall.
 Skolan är lugn just idag de är idrott so och musik så de är inte så mycket tänkande som tur är och vi slutar 2. 
Godmorgon från mig iallafall och hoppas eran morgon har varit någorlunda lugnare än min :*Inte gladare blir man hu när de har varit vår väder och sen kommer de 10 cm snö

Äntligen...

Hittade vi ett par stövlar som passade. Ett par långa smala svarta och snygga stövlar. Jag gillade min modell jag hade men de var sämsta kvalitén så vi kände att de var onödigt att köpa något so. Ändå vi vet går sönder innom kort för samma pris. Så nu blev de en mountin horse med snörning som jag var osäker på men den blir bättre/snyggare ju mer man ser på som så jag är nöjd!
Måndag imorgon,ny vecka, nya tag! Vi har mycket i skolan denna vecka så kommer lägga ner mycket tid på den, samtidigt som Waphine ska få hårdträning och jag ska troligtvis rida flox en gång oxå.
Inte lite att göra men de är ett sådant liv jag valt och vill ha så denna vecka är lik vilken vecka som helst.

Tack för stövlarna mamma och pappa och för att ni alltid ställer upp för mig de uppskattar jag.<3

Nu är de sängen som gäller för mig, godnatt 

Andra stället hittills...

Sitter i bilen och är på väg till nästa hästaffär. Vi ar redan varit på en men stövlarna passade inte tyvärr för dom var riktigt snygga. Ett par långa svarta dresyrstövlar med dragkedjan på insidan. Snygga men passade inte så nu är vi på väg till The Horse i Sickla och de om de finns några som passar. 
Jag har så svårt när kag ska köpa ridstövlar för jag hat så smala vader. Hur mycket jag än tränar blir dom inte större så de är inget jag kan göra åt, vilket gör att jag har svårt med allt som sitter på benen. Skor stövlar byxor. De är tråkigt för man kan aldrig näthandla eller något sånt utan man måste åka runt i 100 affärer innan man hittar något som passar. :/ 
Nu ska vi iallafall in och vi får hoppas att något passar
Har ni något tips på bra stövlar med smalt skaft. 
Kommentera gärna :)
Hingsten waphine

 igår var jag på Ågesta och tränade de var ett tag sen nu de här allt med kiropraktor och vila osv. Det var riktigt kul men waphine betedde sig som en hingst.. Haha hon träffade ju kompisen wilda i ridhuset innan lektionen för dom hade lektionen innan oss men åkte hem när vi skulle börja och de gillade inte waphine. Hon vart helt förbryllad över att wilda inte var i ridhuset längre. Så fort de rörde sig något började hon att gnägga och bete sig som aa en hingst. Hon gnäggade från allt till människor till ljud till att någon bara rörde sig. Och när hon gnäggade blev hon stel och vi fick börja om. Hon hade en perfekt tävlingsform hon gick riktigt fint, även när hon gnägga och trippa runt.  Men vi ville ha henne mer låg så hon kom igenom sig mer och blev mer mjuk. Haha men waphine ville visa upp sitt snygga jag igår. 
Iförsig gör de inget för då vet vi att hon kan när de går som sämst.
 Jag är nöjd och jag lärde mig mycket så de var en lyckad lektion ändå. 
Ett problem till. Haha jag red så mycket så att stöveln gick sönder... Den har gått på sista versen ett tag så de var inte så förvånande att den gick sönder. Den gick däremot sönder när vi inte var klara så vi löste de på bästa sätt Gillar ni lösningen? Tycker de var rätt snyggt faktiskt. 

Godmorgon

Äntligen fredag. 
Det känns som om veckan har gått extra fort, men det ska bli riktigt skönt med helg.

Igår hoppade jag stutts. Det tyckte waphine var riktigt kul hon blev super taggad innan hindrerna så vi kom fel två gånger men jag höll in henne mer och satt tyngre då blev de jättebra. Hon och jag älskar att hoppa så vi ska börja hoppa en gång i veckan.  Men inte bara för att vi älskar de utan också för att kiropraktorn var ju ute och hon sa att waphine sitter fast i bogen, vilket gör att traven inte blir lika shwungig och ökade traven blir inte fullt ut ökad.
 Så då sa hon till oss att waphine skulle komma loss i bogen om vi börjar hoppa lite stuts och lite cavaletti. Så vi tänkte att vi testar väl de, 
Och efter då när vi var klara så körde jag en ökad trav snett igenom. Och så bra har hon aldrig gjort dom! 
Så jag fortsätter med stuts och cavaletti en gång i veckan och ser om de håller i sig. 

Nu ska vi släppa ut hästarna i hagen. Hoppas ni kommer ha en bra fredag. De kommer jag att ha :)En liten crazy bild som visar mitt humör idag. ;)


Vååår

Ibland är niorna snälla som bjuder på glass, perfekt i detta vår väderÄntligen hemma

En till dag där man inte står sitt en sekund. Riktigt kul! 
Vi börjar med waphines pass
Hon var mjuk och fin och villig att jobba. Hon försökte smita när de blev som jobbigast men de gick över sen. Vi övade mycket serpentiner och tempoväxlingar. Tror hon tyckte de var riktigt kul för öronen var framot hela tiden. :) ett lyckat pass 
Flox:
Vi började med att skritta runt ett bra tag i paddocken. Bara för att jag skulle vänja mig och han skulle få en lång framridning med ny ryttare. Sen i traven i början så hade jag gramanen på så jag kunde koncentrera mig på allt annat än formen. Men han gjorde en waphine ;) Sträckte ner huvudet mellan benen när de blev för jobbigt. Så jag tog bort den, då gick de bättre. I höger varv var han stel och satt fast. Så jobbade mycket med serpentiner in till mitten och då blev de bättre. Galoppen var jobbigast för både mig och han ;) men han var svagast där så inte så konstigt. Men vi jobbade den rätt så länge och han blev bara bättre och bättre ju längre tiden gick. Mjukare och mjukare.  När vi var klara och jag längde på tyglarna var de nästan som om han var full, haha han och jag var nöjda. 
Det var riktigt kul. Att få rida någon som inte jag var van vid. Och det var kul att hon frågade mig om hjälp. :)
Nu ska jag se ryttar eliten med mamma. Mys 
Godnatt från mig. 


Puss sugna? ;)👆Yees

Precis klar med provet efter en och en halv timme. Och de kändes riktigt bra. En riktig lättnad att provet är över har drömt om de på natten och haft ångest på dagen. Så de är super skönt att de är över

Snart är de dags för mig att åka till stallet och idag är de två ponnysar som ska ridas. Waphine såklart och Flox. 
Kul men tror jag kommer ha träningsvärk när jag kommer hem haha 
Hör av mig ikväll:)

Prov dag

Godmorgon. Min dag startar väl lite sådär roligt idag, ett so prov står på schemat. Absolut inte mitt favorit ämne men skönt när de är över, för jag har lite saker att se fram emot. 
Iadg är de första dagen jag får rida waphine ordentligt, alltså jobba i alla gångarter och jobba igenom henne helt efter kiropraktorn. Ska även hoppa upp på söta Flox idag och rida honom me. 
Ska bli riktigt kul. 


Inte alls lika roligt de där 👆
Nu ska jag plugga vidare. Önska mig lycka till

Meeeellllooooo

Åå har precis landat i soffan med godis på bordet och mello som är på tvn. 
Jag hejar nog på Oscar zia, Ace Wilder
Och Sanna Nilsen. Deras låtar är speciella och as bra. 

Imorgon då. Jo planerna är stallet hela dagen. Kanske hinner till vildmarksmässan med pappa oxå. De hade varit kul. Var där förra året och de var roligare än vad jag trodde. De massa shower och roliga saker man kunde göra. Så inte bara vildmarkssaker haha. 
Min kompis ska även prov rida en ponny i vårat stall vilket jag vill se och vara med på oxå så får se vad jag väljer. Svårt. Men nu ska jag titta vidare och hoppad på att någon av dom vinner;) 
Vilka vill ni ska vinna?:)