Ett tips för hästar/ponnys som inte dricker

Waphine har ju inte druckit så mycket på senaste tiden. Jag och mamma blev oroliga och tittade med än veterinär som fick titta igenom waphine. Hon tyckte inte att de var akut än men fortsätter de så här så är de ju inte bra. 

Men hon tipsade om något som heter Slobber mash. Det blötlägger man i varmvatten innan man "serverar"de till hästen. 
Dagen innan veterinären kom så tipsade en tjej på en häst affär om samma "müsli" (slobber mash). För vi berättade allt som hade hänt och vi ville ha tips på något som kan hjälpa dom att dricka mer. För de var rätt så akut, Waphine hade bara druckit 3 liter på 3 dagar. Hon på affären sa att hon inte vet en ända häst/ponny som nobbat de. Inte en ända!
 Men vi ville inte testa innan veterinären hade sagt något så vi väntade. Men hon sa ju samma sak så vi åkte samma dag som vetrenären var där och köpte en säck med Slobber Mash.

Man blandar ut de med vatten, igentligen behöver de inte svälla alls, men för godaste smak för hästen ska den stå en kvart ungefär. 
1 kg blandas ut med 2 liter vatten om man vill ha mer grötigt som används som foder. Men vi ville ju som sagt att hon skulle dricka mer så vi blandade 1kg Slobber tsm med 10 liter vatten. 

Waphine är inte lätt lurad vi har försökt med ALLT. Betfor, betor i vattenhinken- problemet med de var att hon inte gillar betor... Och vilken häst gör inte de liksom...!! Aja sen har vi försökt med äppeljuice, äpplen i vatten hinken, gett henne extra salt så hon ska bli turstig. Inget har funkar. Så varför då inte testa ännu en sak ;) 

Både jag och mamma var väldigt skeptiska och nästan inställda på att hon inte kommer dricka men de första hon gjorde när hon kom in i boxen var att dricka upp hela hinken, vi fyllde på mer och hon drack ännu mer... SHIT jag va förvånad. Äntligen något som funkade att lura i henne. 

Nu ger vi henne lite varje dag och hon dricker ca en halv hink om dagen plus att hon har börjat dricka ur sin vanliga vatten hink. 
De jag ville komma med inlägget är att har ni som har hästar som inte dricker eller en som inte är lättlurad och behöver vatten så kan jag skarpt tipsa och rekommendera er Slobber Mash. De kan man även använda på tävlingsplatster om dom behöver få i sig fort. De är helt enkelt as bra :) 








Kan köpas i 6 kg säck


Eller en vanlig säck. Vet inte exakt hur mycket men mer en 6 kg iallafall 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: